ZAVŘÍT SEZNAM

Můj seznam

MOJE ZAHRADY

Nemáte v seznamu žádné zahrady. Vyberte si v našem katalogu.

Akce, které navštívit

Nemáte vybrané žádné akce. Podívejte se na náš kalendář akcí.

"Projekt je spolufinancován EU z programu Interreg Rakousko-Česká republika."

CZ / DE / EN
CZ / DE / EN
CZ / DE / EN
Léto v zahradách

Novinky

Zde se nacházíte: Domů / Novinky / Léto v zahradách

Léto v zahradách

14. 07. 2020

Ať už se jedná o městské parky, zámecké zahrady nebo ukázkové zahrady, stále se něco děje. I přes léto nabízí jednotlivé subjekty zapojené do projektu Do Zahrad pestrý program. A že je z čeho vybírat! Můžete zajít na komentovanou prohlídku, na film, vzdělávat se...Nebo se jen tak projít a vychutnat si krásy zahrad. 

Na jižní Moravě máte tolik možností. Pokud chcete navštívit akci přímo v Brně, zajděte si například do Botanické zahrady Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity. Nejen že si můžete užít kus přírody v centru města, ale můžete navštívit nějakou z akcí, kterou pracovníci Botanické zahrady pořádají pro veřejnost. Už tento pátek, 17.7. zde proběhne Mendel festival 2020 v rámci oslav narozenin Gregora Johanna Mendela. Čeká vás celodenní prohlídka zahrady s aktivitami a komentovaná prohlídka. Je předem nutné vyplnit registrační formulář. Tímto ale nabídka v Brně nekončí. V zahradě Vily Tugendat bude přes léto probíhat promítání filmů - podívejte se na nabídku. Vila Stiassni nabízí floristický seminář pro veřejnost. Pokud se budete chtít dozvědět více o vertikálních zahradách, navštivte seminář "Vertiko", který pořádá Lipka - pracoviště Kamenná.

Krásné levandulové pole najdete ve Starovičkách. Zajeďte se sem podívat, abyste viděli tu krásu na vlastní oči. Můžete také využít samosběru levandule. Pro aktuální informace o samosběru a přístupnosti levandulového pole, sledujte facebookové stránky Levandulové farmy ve Starovičkách. V Bylinkové zahradě Valtice se pravidelně konají vzdělávací kurzy o bylinách. 25. července se bude konat kurz s názvem Velká bylinková dílna. Zbývá ještě jedno místo, tak neváhejte a přihlašte se. Netradiční prohlídky zámecké zahrady nabízí zámek Lysice. Na léto je naplánováno několik termínů komentovaných prohlídek lysické zámecké zahrady, saly terreny a zahradnictví s fíkovnou a oranžérií. 


 

Novinka předchozí Novinka následující

vyhledávání

archiv

Mapa zahrad

Jižní Morava

58 zahrad